tirsdag 23. mars 2010

Barnemat!

Årsaken til mitt fravær fra september til mars har vært ankomsten av et avkom. En sønn. Han har nå blitt et halvt år stor og er i full gang med å oppdage mat! Hittil har puréer vært det store og først og fremst av pære og mango.

Pærepuré

3 modne pærer skrelles og deles i biter. Kok de møre i litt vann. Hell av vannet og kjør det til en puré ved hjelp av stavmikser. Frys som isbiter og når de er frosne kneppes de ut og legges over i en pose. Da er det enkelt å ta opp litt og litt av gangen. Noe som er veldig fint når man er i gang med smakebiter.

Mangopuré

En moden mango deles opp og presses igjennom en sil. Om mangoen er litt umoden, kan det være lurt å koke den litt først. Grunnen til at den presses igjennom en sil, er fordi da fjerner man "trådene" som finnes i mango. Bruk isbittrikset her også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar