Årsaken til mitt fravær fra september til mars har vært ankomsten av et avkom. En sønn. Han har nå blitt et halvt år stor og er i full gang med å oppdage mat! Hittil har puréer vært det store og først og fremst av pære og mango.
Pærepuré
3 modne pærer skrelles og deles i biter. Kok de møre i litt vann. Hell av vannet og kjør det til en puré ved hjelp av stavmikser. Frys som isbiter og når de er frosne kneppes de ut og legges over i en pose. Da er det enkelt å ta opp litt og litt av gangen. Noe som er veldig fint når man er i gang med smakebiter.
Mangopuré
En moden mango deles opp og presses igjennom en sil. Om mangoen er litt umoden, kan det være lurt å koke den litt først. Grunnen til at den presses igjennom en sil, er fordi da fjerner man "trådene" som finnes i mango. Bruk isbittrikset her også.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar