tirsdag 25. mai 2010

Fylte kyllingfileter med auberginerøre

I går skulle vi egentlig ha hamburgere fordi vi hadde igjen to hjemmelagde hamburgerbrød, men så hadde jeg så lyst på rent kyllingkjøtt... Så da ble det kind-of-chicken-burgers.

2 kyllingfilet
8 soltørkede tomater i olje
1 sjalottløk
en liten neve pinjekjerner
en liten neve basilikumblader
olje
1 aubergine
1 ss sitronsaft
salt og pepper
2 hamburgerbrød
litt salat
litt avocado

Vask auberginen og prikk den med en gaffel. Legg den i ovnen (210 grader) til den er mør. Det tok ca 50 min hos meg.

Brett den lille flippen på kyllingfileten til side og begyn å skjære inn i kjøttet derfra. Skjær slik at du står igjen med en tynnere, men større kyllingfilet. Legg denne i en plastikkpose og bank den enda litt flatere og jevnere med noe tungt du har i nærheten. Jeg brukte en slipebrynje (eller hva det heter det man sliper kniver med).
Kjør soltørka tomater, basilikum, lett oppkuttet sjalottløk, pinjekjerner (rist dem om du gidder) og litt olje sammen i en mikser. Ha i mer olje til du har en fin konsistens.
Smør fyllet (nesten-pestoen) over kyllingfiletene og brett de sammen. Stek i ovnen til de er ferdige (jada..). Tror mine brukte ca 20 min.

Ta ut auberginen fra ovnen og skrap ut kjøttet med en skje. Kjør dette i en mikser sammen med sitronsaft, salt og pepper. Hold det varmt til kyllingen er klar.

Anrett kind-of-chicken-burger'ne med brød, salat, avocado, auberginerøre og kylling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar