For en tid tilbake kom jeg over en stykke indrefilet av svin på 50% fordi holdbarhetsdatoen var i ferd med å gå ut. Et flott stykke økologisk kjøtt! Det havnet i frysen fordi middagsplaner allerede var lagt. I dag ble det tatt opp (vel, egentlig i går) og fikk, etter noen runder på internett og egen tankevirksomhet, følge av grillede paprika, stekt aubergine, ris og peanøttsaus! Jommen!
Et stykke indrefilet av svin (300g holdt til 2 pers her)
2 røde paprika
1/2 aubergine
ris til 2 personer
1 ss solsikkeolje
1 ss grønn chili paste
2 ss grovt peanøttsmør (den fra Mills er uten melk)
1 ss sitronsaft
2 dl kokosmelk
salt og pepper
Skjær auberginene i ca 1/2 - 1 cm tykke skiver og salte de på begge sider. La de ligge på et brett.
Del paprikaene i to og ta ut kjerner og stilk. Legg de med snittsiden ned på et stekebrett og stek på varmluftgrill 200 grader (eller tilsvarende) til de er blitt nogså sorte. Ta de ut og legg de i en bolle med plast over slik at dampen ikke slipper ut.
Renskjær indrefileten og ha på salt og pepper. Stek den i litt olje slik at alle sider er brunet. Slå ovnen over fra varmluftgrill til vanlig over- og undervarme. Legg svinet på en ildfast form, ha i et steketermometer og sett inn i ovnen. Ta det ut når temperaturen viser 70 - 75 grader. 70 grader skal visstnok være rosa, men da jeg tok ut min på 72 grader var den ganske gjennomstekt. Så it's up to you. Pakk svinet inn i aluminiumsfolie og la det hvile til du skal skjære det opp (minst 5 min).
Varm 1 ss olje i en sausevennlig kjele. Stek den grønne currypasten i noen minutter før du har i peanøttsmør, sitronsaft og kokosmelk. La det koke på svak varme. Etter en liten stund vil sausen tykne.
Ta frem auberginene og skyll av saltet. Jeg stekte svinet i stekepanna i ovnen (sånn du kan ta av håndtaket på) og den panna inneholdt nå passe mengde deilig oljesjy som jeg stekte auberginene i. Om du ikke har det, så steker du auberginene i en god dæsj olje og salter og peprer etterpå. Steker du dem i sjyen trenger du ikke ekstra salt og pepper. Auberginene er ypperlige til å suge opp væske og smaker herlig etter en slik "sjybehandling".
Lag ris. (dette gidder jeg ikke gå nærmere innpå. har et ikke-eksisterende forhold til riskoking. for øyeblikket går det i boil in bags...)
Ta av skallet på paprikaen. Dette bør gå greit nå som de har liggi en stund. Ikke er de så varme lengre heller. Del paprikaen opp i strimler.
Skjær svinet opp i medaljonger og server med det goooode tilbehøret!
søndag 16. mai 2010
Indrefilet av svin med peanøttsaus
Se lignende saker:
aubergine,
grønn chili paste,
paprika,
peanøttsmør,
ris,
svin
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar