Eplemuffinsene ble knall. Lagde noen i store muffinsformer og noen i små. Tror nok små er fornuftig. De store blir gjerne litt mektige, men - O' så godt!
I dag står eplemos for tur. Etter mye om og men, så går vi for frysevarianten og ikke hermetisering.
Planen er som følgende:
2 kg epler grovrenses og deles i to. Legges så i stor kjele med ca. 3-4 dl vann og dampes møre. Moses deretter igjennom en sil (kan bli kjedelig ser jeg for meg) og måles opp. Ryktene sier ca 3 dl sukker pr kg. Litt usikker på om jeg skal gå for pr kg før mos eller pr. kg etter mos. Tror nesten jeg må smake litt underveis. Deretter kokes mos med sukker til det er oppløst og helles over i frysebeger.
Så er det bare å vente på en passende anledning for Tilslørte Bondepiker! Mmmmm!
Oppdatering:
2 kg eple ble 1,6 kg eplemos. Jeg brukte 5-6 dl vann under dampingen og 3 dl sukker til søtningen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar